Създателят на ТВ7 Диляна Грозданова коментира пред Faktor.bg акция на МВР в офисите на медията. Журналистката е категорична, няколко души се борят за пари, чиято жертва и заложник е станала телевизията, която е създала.

- Г-жо Грозданова, как се стигна до грозните сцени пред офисите на ТВ7, на която Вие бяхте собственик?

– Някой на някого очевидно дължи пари, защото телевизията е скъпо занимание. Аз самата знам колко сили и пари главно струва да се направи и да се поддържа една телевизия. Не знам кой на кого е длъжник и нямам представа какво се случва. В момента следя събитията от медиите. Нямам представа и кой е пратил този частен съдебен изпълнител, за да изключи ефира на телевизиите. Смятам обаче, че ТВ7 издържа по-дълго, отколкото можеше след това, което стана с Цветан Василев. Трябваше да се намери някой, който да дава пари, тъй като медията беше на абсолютна загуба. Телевизията беше издържана с много пари и сигурно днес има проблеми дори с това самите служители да не знаят кой точно е собственикът й. Що се отнася до поведението на МВР и за това, че полицаи бяха в новинарското студио, се мина границата. Има някакви нормални отношения между хората, които трябва да се спазват.

- Виновен ли е за настоящото положение на медията Николай Бареков, който беше изпълнителен директор?

– Г-н Бареков беше подставено лице и правеше това, което му казваше Цветан Василев . Бареков можа да закопае каквото можа, но разчиташе главно на щедростта на Цветан Василев с идеята да направи нов политически проект и да стане министър-председател. За всички е ясно, че Николай Бареков не е дал пари, за да финансира личната си партия „България без цензура“. Не съм в течения с взаимоотношенията му с Цветан Василев, но кучето е заровено там, където има пари. Тази прекалена официозност за това какво е направил, с която пред Димитър Цонев говори евродепутатът, се изложи достатъчно много. Аз дори не знам дали той не е изпратил частни съдия-изпълнители. Докато аз бях директор на ТВ7, не съм имала проблеми и отношения с КТБ и никога не съм искала да имам подобни приятелства. Аз не мога да позная медията, която създадохме с колегите си.

- Какво се случи, след като продадохте медията?

– Цветан Василев имаше много пари и искаше да направи ТВ7 първата телевизия по рейтинг в държавата и се довери на Николай Бареков, който обаче не можа да се справи със задачата, тъй като искаше да се облагодетелства с пари от Василев за новата си кариера на политик.

- Вие лично познавате ли Бареков? Отмъстителен човек ли е и способен ли е той самият да е предизвикал конфискацията в ТВ7?

– Познавам Николай Бареков само като колега, но никога не съм имала добро мнение за него и за работата му като журналист. Човек, който изпълнява поръчки, за мен не е журналист. От практиката си съм забелязала, че той не четеше и правеше огромни фактологически грешки. Бареков никога не се интересуваше от истината, а гледаше да изпълнява поръчки и да говори това, което му беше казано да говори. Дали е отмъстителен, не мога да ви кажа, защото не го познавам толкова отблизо. Той обаче е очевидно много ядосан, че не му се получи пасиансът и не можа да стане министър-председател.