За пета поредна година навръх Бабинден бе избрана най-красивата баба на България. Над 300 кандидатки от цялата страна заявиха желание да участват в надпреварата, а до финала журито допусна десет.

Мисис Баба 2014 стана Цветеслава Гълъбова. Тя е психиатър, директор на Държавна психиатрична болница "Св. Ив. Рилски", има 2 дъщери и 1 внук. Нейни подгласнички станаха Елена Антимова, Надя Тодорова и Соня Тодорова.

Едновременно с родния конкурс се проведе и международния Grandma Universe 2014, в който се включи миналогодишната ни Мисис Баба Татяна Трайкова. Представителки от десет държави дефилираха, а в крайна сметка Grandma Universe 2014 стана Синтия Онг от Малайзия. 44-годишната победителка е директор е на компания, има 2 дъщери и 2 сина, както и един внук.

Татяна Трайкова, известна с екстремните си хобита като безмоторно летене и парапланеризъм, взе приза Grandma Business Woman 2014. Grandma Globe 2014 стана Людмила Акимова от Украйна, а за Grandma Star 2014 бе отличена молдовката Ленуца Бургила. Тя е народен артист и е пяла за личности като Жак Ширак, председателя на Китай и др.

Последната титла - Grandma Europe 2014, бе за Лолита Алексейенко от Латвия, която се радва на три дъщери и три внучки. Тя се занимава със спорт и е била многократен шампион по волейбол, включително има бронзов медал от последните Олимпийските игри за ветерани.

Събитието по традиция имаше и благотворителен характер. Средствата бяха предоставени на Санка Христова, една прекрасна и всеотдайна баба, която сама отглежда внучето си след нещастен случай с родителите му.