Още едно тефтерче на Цар Киро е било намерено от митничари и полицаи и е предадено на прокуратурата. Това е станало през 2009 година и в него били отразени количествата алкохол, които произвеждал ромският алкохолен бос, каза пред bTV бившият шеф на митниците Ваньо Танов.
Той изтъкна, че данните от изникналия вчера тефтер касаят времето до 2009 година и той е открит при събитията в Катуница през 2011 година.

Още като постъпих на поста в митниците през 2009 година разпоредих проверка на Цар Киро. Установихме, че притежава алкохолна колона за производство на спиртни напитки. Тя била конфискувана, оставена на пазене, след което изчезнала.

Първото тефтерче, където било отразено производство на алкохол пък не било прието в прокуратурата като веществено доказателство. Въпросът и с второто не е изчистен. То се намира в службите от 2011 година, смята Танов.

На въпрос известни ли са му имената на митничари, написани в тефтера на Цар Киро, бившият митничар № 1 посочи, че в митниците работят над 3300 митничари и той не познавал всички.

Самият Цар Киро коментира тази сутрин, че го атакуват, защото имал симпатии към БСП, не към ГЕРБ. Той отрече тефтерчето, което изтече вчера в медиите - с имена на партии, политици и парични суми, да е негово.