Боксьорът Кубрат Пулев бе избран за "Мъж на годината 2013", след като през отминалата година записа две победи и остана непобеден на професионалния ринг.

Кобрата успя на два пъти да защити Интерконтиненталната си титла на IBF и пояса на Европейския боксов съюз с победи над Тони Томпсън и Джоуи Ейбъл, но и да спечели правото да бъде претендент за световната титла в тежка категория на Владимир Кличко. От трети опит родолюбецът Кубрат Пулев успя да стигне до първото място в класацията на Дарик радио, след като през 2011 остана на 4-то място, а през 2012 бе трети. Пулев събра 63,4 процента вот за първата позиция.

"Радвам се и съм благодарен, че моят труд през 2013 година беше оценен от българите. Григор Димитров и Патриарх Неофит също заслужаваха да получат отличието, уважавам ги много", коментира минути след като бе обявен за №1 Кубрат Пулев. Кобрата продължава в Германия своята подготовка за предстоящите му мачове на професионалния ринг. Заради ангажираността му в чужбина, организаторите решиха да отложат официалната церемония по награждаване на "Мъж на годината 2013" за по-късно.

На второ място в подреждането остана Григор Димитров. Първата ракета на България събра 24,8 процента от вота. Гласуването приключи на 10 януари – дни преди хасковлията да започне да пише славни страници в историята на българския тенис на Откритото първенство на Австралия.

Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски бе първоначалният водач в гласуването, но на финала остана на трета позиция с 11,8 процента от гласовете.

Победителят в реномираната класация по традиция бе обявен на 21 януари 2014, когато Дарик радио отбелязва и своя 21-ви рожден ден.