В доклада на ДАНС от 2013 никъде не се споменава конкретно КТБ, а се прави анализ на банковата система, рисковете пред държавата и предприетите мерки, каза председателят на временната комисия за КТБ в Народното събрание и депутат от ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, цитирана от Фокус.
Тя допълни, че парламентът вече е приел промени по отношения на цесиите и прихващанията в КТБ, но синдиците в банката ще решават дали и кои сделки ще атакуват в съда.

„Когато приключи работата на нашата комисия ще можем не само да имаме доклад, но и да посочим на обществото и колегите си народни представители, какъв е механизмът за източването на банката, какви са били действията или бездействията на институциите, както и дали липсват системи за контрол, които се гарантират от законодателството. Ако е необходимо, имаме намерения да предоставим предложения за законодателни промени “, допълни Десислава Атанасова.

Тя каза още, че законодателните промени, които комисията ще предложи, ще са в посока на дейността на независимия надзор на одиторите, както и Дирекция „Финансова сигурност и финансово разузнаване“ към ДАНС. „Вероятно ще са необходими и промени в Закона за кредитните институции”, допълни Атанасова.