Нещата загрубяха малко повече. Който иска да ме изключва, да дойде в основната ми партийна организация, в Ковачевци. Това каза пред бТВ Георги Първанов.

Чух политоложката сутринта Татяна Буруджиева, която обясни, че ще ме изключват от Националния съвет на БСП заради това, че не съм посетил две заседания. Оставям встрани закачката с лова, това е жълт похват. Но в историята на 20 век в левицата няма случай някой да е изключен за две непосетени партийни събрания, уточни Първанов.

БСП трябва да бъде напусната от онези, които изневериха на ценностите – това е ръководството на партията. Те носят отговорността. Кога ще се решат проблемите с промяната, аз вече нямам пряк интерес, не следя тези процеси. Ние сме свалили доверието си от ръководството на БСП. Изпреварващо сме решили тези въпроси, каза Първанов.

Отговорът ни е не - АБВ продължава, за мен е важно да говорим за политики вече. Няма да спазваме никакви ултиматуми, подчерта Първанов. Той спомена, че Мая Манолова е била учредител на АБВ преди 3 години.

Повече на никакви компромати няма да отговарям, добави Първанов.