Нов скандал се заформя около "Атака", след като днес екип на ведомствената телевизия на партията – "Алфа", е опитал да влезе в сградата на Франкофонския център във Варна на ул. "Асен Златаров".

"Малко пред 12 часа днес е потърсено съдействие от полицията от страна на френския алианс, които са били притеснявани от екип на телевизия „Алфа”, потвърди информацията говорителят на варненската дирекция на МВР Иван Милева.

По първоначални данни, журналистите на телевизията са искали да се доберат до аташето по образованието към френското посолство у нас Стефани Дюмортие, чийто офис се намира в същата сграда. Както е известно, името на дипломатката бе често спрягано през последните седмици, заради възникналия между нея и Волен Сидеров конфликт по време на полета София – Варна. Избухналият скандал стана повод главния прокурор Сотир Цацров да поиска имунитета на лидера на Атака.

Според източници на БЛИЦ екипът на „Алфа” е получил отказ за интервю от страна на Дюмортие, но журналистите са продължили да упорстват. Това наложило служителите в центъра да повикат полиция.

Всички участници в скандала се намират в в полицията, където дават обяснения. Към момента тече стандартната проверка за установяване на причините довели до възникването на конфликта.