Британска фотографка е заснела в бурното небе на Нова Зеландия облак, наподобяващ божието лице от картината "Сътворението на Адам" на Микеланджело, съобщи "Дейли експрес".
30-годишната Роуз Съргей от Корнуол, Великобритания, обикаляла новозеландския Южен остров, когато успяла да улови с фотоапарата си възвишеното изображение. Снимката изобразява облачна формация, силно наподобяваща брадатия Господ от прочутия стенопис на Микеланджело в Сикстинската капела.
"Докато обхождах острова, забелязах, че облаците в бурното небе са изключително красиви и спрях да направя няколко снимки. Нищо необичайно не ми направи впечатление, докато не погледнах към кадрите във фотоапарата. Въпреки че бяха заснети само през няколко секунди една от друга, една от снимките се различаваше силно от останалите. Уловеният на нея облак много наподобяваше божието лице от картината на Микеланджело в Сикстинската капела", разказва Съргей.
Фотографката уточнява, че по никакъв начин не е редактирала или променяла изображението. Тя била удивена, че то се е оказало напълно различно от останалите, въпреки краткото време, през което са направени снимките.