51-годишна жена ще ражда близнаци в АГ-комплекса в Русе. Бебетата, които са заченати инвитро, ще бъдат първите деца на майката. Очаква се те да се появят на бял свят до месец.

Това е най-възрастната бъдеща майка в Русе след д-р Красимира Димитрова, която роди на 62 години преди време, каза директорът на АГ-комплекса д-р Георги Хубчев.

На днешния Бабинден екипът на АГ-комплекса бе поздравен от зам.областния управител Айлян Карамехмедова, от кмета Пламен Стоилов и председателя на Общинския съвет Васил Пенчев. Както повелява традицията, старшата акушерка Мария Георгиева поля с вода на д-р Хубчев и на началника на Родилно отделение д-р Ани Матеева, за да си измият ръцете. От своя страна кметът на Русе Пламен Стоилов поднесе подарък на родителите на първото бебе, което се е родило за 2014 г. 24-годишната майка Галина Попова и таткото Димо Славейков благодариха за жеста и също направиха подарък на градоначалника – снимка на дъщеричката си Дарина. Тя е първо дете на семейството, родена е на 1 януари 2014 г. в 8.25 часа.

ПОДРОБНОСТИ В УТРЕШНИЯ БРОЙ НА УТРО