Откраднатият лъскав „Ролс-ройс" за над 600 000 лв., който беше заловен на границата на ГКПП-Калотина при опит на 52-годишен пловдивчанин да влезе в страната, вероятно е на хотелиерския бос Ветко Арабаджиев, съобщава marica.bg.

Лимузината е с немска регистрация и е издирвана от септември 2011 г. Тогава е открадната в Южна Франция и е обявена за издирване в Шенгенската информационна система и Интерпол. Ролсройсът е иззет, а от водача са снети обяснения. Той няма криминално досие в полицията. Предстои да се установи дали става въпрос за застрахователна измама.

Прословутият "Ролс-ройс" беше голяма атракция за Пловдив допреди 2-3 години, припомня marica.bg. Супер луксозният автомобил често паркираше на кръстовището срещу църквата "Света Петка", където е централният офис на "Виктория Груп". Около ролса почти винаги можеше да се види сиво "Бентли" с аленочервен кожен салон - другата гордост в автомобилния парк на Ветко Арабаджиеви. За абитуриентската вечер на щерка си Алекс видният пловдивски бизнесмен купи мощен "Макларън", който за кратко засенчи ролса.

От офиса на Арабаджиев не отрекоха, че откритият „Ролс-ройс" е собственост на бизнесмена. Оттам съобщиха, че известният хотелиер в момента е в чужбина. Личната асистентка на пловдивския бизнесмен увери, че ще се свърже с него, за да коментира щастливия развой с откраднатата преди 3 години кола.

Източници на marica.bg от митницата са потвърдили, че става дума за ролсройса на хотелиерския бос, задигнат през 2011 г. от Сен Тропе, където семейството му има резиденция. Там стои и яхтата им. Почти целогодишно фамилията отдъхва и върти мащабния си бизнес от Френската Ривиера.