Софийска градска прокуратура е внесла обвинителен акт в съда срещу полицаят, който раздаваше щедро тупаници и на мирно протестиращи в вечерта на 23 срещу 24 юли, станала известна като "нощта на белия автобус". Това съобщи  говорителят на Софийска районна прокуратура Петър Белчев.
Въпросната вечер избухнаха кървави сблъсъци между полиция и протестиращи, докато службите се опитваха да изведат депутати от Народното събрание с бял автобус. 

От кадрите, заснети в нощта на протестите, се вижда редови полицаи с бяла маска под шлема, който раздава юмруци наред. "Той е обвинен в причиняване на лека телесна повреда от длъжностно лице", коментира Белчев пред БЛИЦ. Справка в Наказателния кодекс показва, че ако бъде признат полицаят за виновен го грозят до три години лишаване от свобода. В случай, че се касае за причиняване на лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка или страдание без разстройство на здравето, наказанието е лишаване от свобода до шест месеца или пробация, или глоба от сто до триста лева. 

За кървавите сблъсъци от нощта срещу 24 юли е образувано още едно дело, което е срещу протестиращи, които са си позволили да ударят служители на реда. Разследването по това досъдебно производство обаче още продължава.