Италия е в шок от тройно убийство, приписвано на мафията, при което една от жертвите е малко момче на 3 години.

52-годишен мъж, който е дядото на момчето, млада 27-годишна мароканка, приятелка на дядото, и малкото момче били открити вчера овъглени в подпалена кола в изолиран район на Калабрия, Южна Италия.

"Как може да убиете толкова малко човешко същество. Това прекрачва всички граници", заяви прокурорът Франко Джакомантонио, цитиран от италианските медии. "Това е безпрецедентно, ужасяващо. Мисля, че това е най-отвратителното убийство, което съм виждат в дългогодишната си работа", допълни той.

"Ужасен съм от жестокостта на извършителя на това престъпление. Не може да говорим за животинско поведение, защото по този начин обиждаме животните. Според мен това е провал за всички нас", коментира местният свещеник Нунцио Галантино. Убитият мъж вероятно е 52-годишният Джузепе Яничели, дядо на малкото момче Никола Камполонго, наричано "Коко".

Яничели беше осъден за наркотрафик и беше под домашен арест в жилището си, когато карабинерите бяха известени за изчезването му. Неговата съпруга Мария Росарио Нучера в момента е в затвора за трафик на наркотици. В това време мъжът започнал любовна връзка с младата мароканка, която също беше убита.

Майката на малкия Коко Антония, която е на 24 години, също е в затвора за наркотрафик, а момченцето прекарало повече от година зад решетките с майка си. След това то било поверено на дядо си. Втората дъщеря на Яничели също е под домашен арест за наркотрафик. Дирекцията за борба с мафията започна разследване.