Ключовият свидетел по делото, станало известно като "Октопод", е дължал пари на Алексей Петров, стана ясно и от свидетелските показания, дадени в началото на днешното заседание по делото, предаде репортер на БГНЕС.

Повече от три часа показания пред съда дадоха Стилиян Митов и Велислав Василев. Митов обясни, че е виждал Георги Цветанов и Алексей Петров многократно да разговарят. "Цветанов ми е казвал, че има бизнес взаимоотношения с Алексей Петров, използвал е контактите му с израелски бизнесмени, отношенията на Петров и Цветанов бяха приятелски и това се виждаше отстрани. Не ми е известно между тях да е възниквал конфликт", заяви Митов. Той разказа, че знае, че Георги Цветанов е бил задържан. "Говореше се, че Георги Цветанов е бил задържан заради финансови задължения към Алексей Петров, не съм разговарял с тях по този въпрос, когато разбрах за задържането, Цветанов беше в ареста", заяви Митов пред съда.

"Алексей Петров и Георги Цветанов щяха да правят бизнес, но в един момент се оказа, че Цветанов взема пари, но не ги връща. Виждал съм разписки, от които ставаше ясно, че Цветанов е взел пари, но не помня дали Алексей Петров ги е дал", обясни пред съда Велислав Велев, който от 1997 до 2000 година е бил юрист в застрахователна компания "Левски Спартак".

"Георги Цветанов и Алексей Петров бяха в добри взаимоотношения, но след като Жоро излъга Алексей, те си развалиха отношенията, на по-следващ етап съм ги виждал пак заедно, а когато Алексей беше в болницата, Цветанов ходи в болницата да го вижда", каза още свидетелят.