След 81 вълнуващи години, изпълнени с какви ли не премеждия, Джоко Росич започна най-тежката си битка - тази за своя собствен живот. Близки на големия български актьор съобщиха пред вестник "Над 55", чийто нов брой вече е на пазара, че в четвъртък той е бил диагностициран с тежка онкологична болест.
Джоко се почувствал зле ден по-рано. В сряда той получил гърчове на лицевите мускули и отишъл на преглед в столичната Втора градска болница. След като установили сериозното му състояние, медиците го прехвърлили в "Пирогов". За съжаление, изследванията и там били категорични - открито е раково образувание в областта на главата.

Мъжът с най-пленяващ глас в България е поставен на стационар в болницата. Лекарите все още не са сигурни дали става въпрос за тумор в мозъка или за метастазно образувание, проникнало от друг увреден орган. Когато разбрал за коварната болест, Джоко все пак попитал може ли да не се оперира и колко ще живее при това положение. Но след като докторите му казали, че ситуацията е сериозна, той останал без избор и се доверил на хирурзите.

До Джоко Росич почти непрекъснато са двама от най-близките му - неговата снаха и Илко - съдържател на кварталното заведение на пазара "Ситняково" в София, където актьорът си пие кафето с приятели.