Opel е на прав път: с регистрирани нови 279,306 автомобила през първото тримесечие на 2015 година продажбите на автомобилния производител са значително по-високи от тези за същия период на миналата година съгласно предварителните данни. Увеличението с около 8,500 автомобила представлява нарастване от 3.1 процента. По този начин продажбите на Opel и британската му посестрима марка Vauxhall нараснаха с малко над общия ръст на европейския пазар, който е 2.8 процента. Автомобилният производител също така успя да продължи тенденцията на нарастване на пазарния си дял от 2013 и 2014 година, като малко го увеличи в сравнение със същия период на миналата година и достигна 5.83 процента.

Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване на Opel Group, остана доволен от увеличения пазарен дял на марката на 11 европейски пазара. “В страни като Великобритания, Испания, Италия, Полша и Турция, търсенето е значително по-голямо от миналата година. С нашата млада и привлекателна моделна гама ние се възползваме от това.”

В България продажбите на нови автомобили Opel нараснаха с над 28 процента за първото тримесечие на 2015 година в сравнение със същия период на миналата година, изпреварвайки значително ръста на целия пазар. По този начин пазарният дял на марката се повиши с 0.59 процентни пункта.

Компактният SUV Mokka, който продължава да бъде супер популярен и е лидер в своя сегмент в страни като Италия и Германия, е главен двигател за растежа на марката. През първото тримесечие на 2015 г., автомобилният производител от Рюселсхайм надхвърли границата от 50,000 регистрации на нови автомобили на родния си пазар в Германия: точно 51,584 (за същия период миналата година: 49,965) нови коли Opel тръгнаха по пътищата. Най-добрият месец беше март, когато Opel увеличи регистрациите си до 23,044 (март 2014: 22,131), което формира пазарен дял от 7.1 процента. Пазарният дял на Opel в сегмента на леките автомобили за първото тримесечие на 2015 година е 6.8 процента в Германия.

Категорична тенденция на ръст отбелязаха и лекотоварните автомобили (LCV). Opel подобри пазарния си дял в LCV сегмента в Европа до 4.2 процента през първото тримесечие на 2015 година – най-добрият тримесечен пазарен дял от 2009 година насам благодарение на новото Vivaro и Movano. Петер Кристиан Кюсперт заяви, “Бизнесът на LCV автомобили предлага огромен потенциал за растеж и е ключов стълб в дългосрочния ни план DRIVE! 2022.”