Тайра Банкс изрази разочарованието си от предишните участнички в "Следващият топ модел на Америка", които отслабнали, за да се впишат в стандартите на модната индустрия след напускане на шоуто.

Бившият супермодел полага усилия да събира жени с всякакви размери в дългогодишното си реалити шоу за модели, но признава, че не винаги може да повлияе на кариерата на участничките след напускане на шоуто. Тайра силно се разочаровала, когато минали участнички започнали да слабеят, за да получават повече работни ангажименти.

"Тъжното е, че като цяло моите момичета в "Следващия топ модел на Америка" са по-закръглени от момичетата във висшата мода и когато шоуто за тях приключи, са развълнувани. Искат веднага да получат работа, а когато попаднат в истинския свят, агентите ги принуждават да отслабнат с 9 кг. И като ги видя след четири месеца, са кожа и кости", обяснява Тайра.

Бившата моделка на Виктория Сикрет сподели, че самата тя се е чувствала несигурна на модния подиум, облечена в оскъдно бельо. Тя смята, че модата и шоубизнесът често избират за идол отрицателен образ, според който жените трябва да бъдат изключително слаби, за да бъдат смятани за красиви.

"Колкото по-слаби са актрисите, певиците или знаменитостите, толкова повече корици на списания получават. Модата е много тясно определение на това какво е красота, особено сега. Вече има размер 0 или 00", казва Тайра пред онлайн таблоида Digital Spy.