Двама млади музиканти от Хасково са се отказали от американската мечта и са се завърнали в България. Сега имат пекарна и приготвят ръчен хляб за трапезата на десетки семейства. Делчо и Мария Вълкови са пианисти. Заминават за Америка, за да намерят по-добра реализация. Преди две години се връщат в България. Това, което мъчи и двамата в Страната на неограничените възможности, е носталгията по родината, разказва TV7.Така и двамата изоставили Страната на неограничените възможности и се върнали в България. Преди две години случайно се запознали с майстор на ръчен хляб в Пловдив. Мария и Делчо решават да изучат пекарския занаят при Георги Левтеров по-скоро на шега.

"В началото беше по-трудно, изискваше време, усилия, докато усвоиш тънкостите на занаята. И след около четири месеца курс при нашия преподавател решихме да отворим пекарна", разказва Делчо. 

Избират Хасково, защото това е родният град на Делчо. До този момент тук никой не се е занимавал с подобен бизнес. И Мария, и Делчо с решителност поемат риска.

Сега, освен хляб, Делчо и Мария правят и козунаци за Великден. Казват, че най-важните съставки в козунака са маслото, прясното мляко и яйцата. Тестото трябва да се месите докато ви стигат силите.

Пекарите дават и друг съвет - когато си купувате козунак от магазина, винаги да гледате етикетите. Обикновено от съставките зависи и цената.

Малка пекарна, много брашно, още повече месене и един добър тандем. Оказва се, е може би това е тайната на една американска мечта, постигната в България, където си си у дома. Или поне това е рецептата на Мария и Делчо... за момента.