Това е класически похват на злепоставяне и клеветене. Сега в някое провинциално пощенско гише ще се опитат да скалъпят нещо. Аз съм притеснен от въвличането на институциите в тази манипулация. Това каза Румен Петков, председател на областната структура на БСП в Плевен, и член на Национална гражданска инициатива „АБВ", в предаването „Всяка неделя" по Нова телевизия.

Сега цяла седмица медиите ще са заети да отразяват сигналът за подслушването. Аз не мога да си обясня защо има такава омраза. Аз с умиление гледам как "Атака" дерат ризи да подкрепят моята партия, което не е добре. Това внушава усещане за страх. Когато горивото на един организъм е омразата нищо добро не ни чака, добави Петков.

Няколко дни преди да излезе тази манипулация аз разговарях с министър Йовчев и председателят на ДАНС, защото съм мнителен и усещах, че се готви манипулация. От аргументите, които бяха изложени ако има подслушване то не е от държавата и аз вярвам в това. Борисов сигурно има своите аргументи, че го подслушват, но лично аз считам, че в България има частни структури, които се занимават с това, обяви Румен Петков.


Много е важно да се знае, че когато добиван професионален опит се ползва за нечисти цели, това ще бъде наказано. Ако се допусне такъв тип гнусна клевета да се използва по този начин това ще сломи усещането за справедливост у много хора. Полза от това имат хората, които крепят статуквото, част от тях са във властта. Не мисля, че Станишев ползва директно такива инструменти. Тези хора не трябва да се предоверяват на боса си, посъветва Петков хората, които се занимават с подслушване.

В случая е мината една мяра, но не мисля, че това ще повлияе на политическия ни път. Трябва да има наказания за тази клевета. Очаквам някаква флашка да се подхвърли в някоя агенция, за да се внуши, че Борисов поддържа проекта и финансово ни подпомага. Това е глупаво и няма редовен човек, който да повярва на това. Бойко е стиснат и това всички го знаят, смята Румен Петков.

Той определи като абсурд твърденията, че АБВ имат договорки с ГЕРБ, те са ни конкурент. Това са грозни и недопустими клевети. Жална ни майка като партия щом сме се докарали да се защитаваме с подобни пошли лъжи. Голямото предизвикателство пред АБВ е да изведе това общуване на друго ниво. Това означава, че няма да говорим за политика, за решаване на проблеми, а с нападки и оправдания. Това е много лош знак към хората. Проблемът на нашите ръководители е, че възприемат БСП като телевизор. Проблемът на партията е в ръководството й. Те не изпълниха нито едно обещание към избирателите ни., обяви Румен Петков.

Според Румен Петков истинското предателство е да предадеш тези, които са ти гласували доверие, БСП предаде избирателите си. "Ние сме в ситуация на кадрови погром. Няма област, в която БСП да е представена в стабилен кадрови ресурс.