Категорично опозицията не е подслушвана, не се подслушва и няма да се подслушва. Честна дума. Това каза министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в предаването „Нека говорят" по bTV.

„Имаме контрол върху всички технически средства, които биха могли да бъдат използвани за подслушване", добави министър Йовчев.

Попитан за паралел между аферите „Мишо Бирата" и АБВ, министърът отговори, че в единият случай е имало законово подслушване. „Държавните органи бяха ангажирани с подслушването. В момента държавата няма абсолютно нищо общо, ако изобщо има някакво подслушване, защото доколкото разбирам, такива срещи не е имало. Как тогава са подслушвани?", допълни министър Йовчев.

Според него, има доста хора в България, които имат ресурса да изградят частна структура за подслушване. „Това не означава, че са го направили. Хора с достатъчно средства, биха могли да организират такава структура. Човек с достатъчно средства може да го направи, защото такова техническо оборудване се продава. Ако има такива сигнали, би трябвало да се даде конкретика, за да бъдат разследвани", каза още министър Йовчев.