Решението на Първанов неговата инициатива АБВ да издигне конкурентна листа с водач Ивайло Калфин за евровота не е авантюра. Проектът му определено има ресурс. Видях обаче опасност от накърняването на националния интерес, защото имаше вероятност най-добрият ни евродепутат да бъде поставен под съмнение за следващите европейски избори. Да се лишим от Ивайло Калфин заради дребни партийни кавги, е недопустимо. Това заяви в предаването "Всяка неделя" по Нова телевизия бившият депутат от БСП и съпредседател на Нова левица Николай Камов.

Калфин щеше да стане жертва на Позитания, смята Камов и добави, че не е вярвал, че 20 години по-късно ще се говорят същите неща. "Тъжно е", коментира той.

Аз не съм от пет години в политиката, не членувам в никакви организации, дори в собствената си партия. Болшевизмът все още намира място в българската политика не само в БСП, но и в други партии. Намери политически и икономически проявления, каза още Камов.

При всички случаи трябват нови хора. Те трябва да наложат съвсем различен стил на поведение, различно отношение към опонентите. Трябва без да мачкаш и подтискаш да превъзхождаш, обясни той.

"БСП поддържа социалдемократите, както въжето поддържа обесения", добави той. Партньорството е част от всяка демократична култура. Ако не си лоялен си или враг или слуга. Чувал съм мнение на възхищения от Иван Костов в парламентарната група на БСП. "Ето такъв лидер на нас ни трябва", заявяваха депутатите. Лидер, който да тропне по масата и то да стане, обяви Камов. "И до сега има гласове на "Позитано", които влияят на политиката в страната не само в БСП.