По непотвърдена информация бившият пилот от Формула 1 е претърпял операция в понеделник, съобщи Би Ти Ви, като цитира руския сайт за Формула 1 - f1-world.ru.

Според тяхна информация немският пилот е претърпял операция на 13 януари, при която е била отстранена част от черепа му с цел намаляване на вътречерепното му налягане.

Тази непотвърдена новина идва ден, след като известният неврохирург Ричард Елууд обяви, че на база на опита си при подобни травми, е възможно, ако Шумахер бъде изваден от кома, след това да няма никакви спомени и дори да не знае кой е.

Тази информация веднага предизвика реакция от страна на мениджъра на Михаел Шумахер - Забине Кем. Тя за пореден път обяви:

"Семейството на Михаел има пълно доверие на лекарския екип и е много доволно от неговата работа. Всяка една информация за състоянието му, която не идва от семейството или лекарите в болницата, трябва да бъде считана за чиста спекулация".

Припомняме, че седемкратният световен шампион във Формула 1 пострада при ски инцидент във Френските Алпи и в момента е в кома в болница в Гренобъл.