Изпълнителният директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел заяви, че се надява Ани Салич да се появи на екран в ефира на Нова ТВ през март.

В интервю за в. "24 часа" Щосел коментира, че разговорите със Салич са започнали още преди 6 месеца.

"Не е нещо, което се случи през последния месец. Казах й: "Помисли си, предпочитам позитивната мотивация пред всичко останало." После един ден тя ми се обади: "Развълнувана съм, ще се присъединя."

Щосел издава, че в момента Салич и екип на телевизията работят върху ново предаване, което тя ще води.

"Тя без съмнение е превъзходен водещ на новини. Също така има изключително голям потенциал да води различен тип предавания - справяше се отлично във "Великолепната шесторка". Тя е човек, който буди доверие в хората и те я харесват. Много се радвам, че вече е част от нашия екип.

За трансфера на различни лица от водещите телевизии в България, Щосел коментира, че това е съвсем нормално явление.

"Когато "Реал" (Мадрид), купи Роналдо от "Манчестър Юнайтед", да не би "Манчестър Юнайтед" да каза: "Оу, вие създавате втори "Манчестър Юнайтед". Не. Истината е, че всеки каза: "Браво, "Реал" (Мадрид)". Подобни трансфери са нормални и са част от бизнеса".

На въпрос дали ГЕРБ е близка до Нова ТВ партия, а лидерът й Бойко Борисов притежавал акции в медията, Дидие отговаря:

"Това категорично не е вярно. Подобни твърдения мога да категоризирам само като пълни измислици и глупости. Както вече многократно сме заявявали, няма абсолютно никаква истина в двете твърдения. Собственик на Нова тв е шведската медийна група Ем Ти Джи. Нейните акции се търгуват на фондовата борса в Стокхолм. Всеки може да провери собствеността на уебсайта и да види, че нито една акция на "Нова броудкастинг груп" и съответно на Нова ТВ не е променяла собственика си през последните 6 години".