Това е чист терористичен акт. За мен, това е опит за убийство на двамата машинисти. Така коментира инцидента с обърналия се товарен влак министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.
Той начерта и един по-лош сценарий. "Представете си, ако това беше пътнически влак, и вътре имаше около 150 - 200 човека, какво щеше да се случи? Ако бяха пълни вагоните и беше последвал взрив? Това е газ”, допълни още Папазов.

До дни ще бъде отворено трасето, което е обиколно и се ползвало при натоварване на трафика. Иначе заради инцидента няма да е затворен пътят до София. Вече е започнала акцията по разчистване. Всяка една цистерна поотделно се изнася от композицията с кран. Според Папазов нанесените щети са за повече от 300 000 лв. и още толкова ще струват спасителните дейности.

"Трасето около линията трябва да се валира. Локомотивът е около 120 тона и минимум два крана ще участват в операцията по вдигане на дерайлиралите машини. След това следва разчистване и отново реновиране. Операцията въобще не е проста", заяви Папазов.