Бившият пилот от българската армия о.р. подполковник Светлан Стоянов е загиналият в катастрофата на автомагистрала "Тракия" край Пазарджик снощи, съобщиха колеги на починалия от военния сайт Pan.bg. Тежкият инцидент е станал в района на 104 км в посока Пловдив към 21.30 часа.

48-годишният военен от резерва, се е блъснал с автомобил „Фолксваген” в движещ се пред него товарен автомобил „Мерцедес”, чийто водач е на 39 години от Бургас.

В резултат на удара леката кола се е завъртяла и е била ударена от движещ се зад нея също товарен автомобил. Светлан Стоянов е починал на място. Полицаите са тествали с дрегер водачите на двете моторни превозни средства за употребата на алкохол. Пробите са отрицателни.

O.р. подполковник Светлан Стоянов е роден на 5 декември 1965 г. в Стара Загора. Служил е в авиобаза Узунджово и авиобаза Граф Игнатиево. Смятат го за един от най-добрите пилоти на МиГ-21, участвал в редица международни учения.

Преди да излезе в резерва, в авиобаза Граф Игнатиево, е бил началник на отделение "Летателно-тактическа подготовка" и началник на отделение "Бойна подготовка".  След това заминава за угандийските ВВС, където е бил инструктор.

И друг авиатор загина при нелеп инцидент в планината неотдавна. В края на декември м. г. при инцидент в планината почина и полк.Стефан Разпопов.