Новината, че близнаците Хасан и Ибрахим са били обрани в училището им, обиколи виртуалното пространство в края на миналата седмица. По думите на баща им Дениз Игнатов кражбата е постановка от хора в школото?!? Припомняме, че преди време сестрите на Хасан и Ибрахим – Нермин и Мерлин (също близначки) бяха изключени от шуменското училище. Причината – проявена агресия срещу техни съученици по думите на бившия класен ръководител на момичетата Дарина Полихронова, както и председателя на ученическия комитет Ерхан Халил. Според баща им Дениз Игнатов обаче причината децата му да бъдат в друго училище сега съвсем не била такава – дъщерите му били изгонени, за да няма на кого Хасан и Ибрахим да се оплачат, ако имат проблеми.
Бащата на талантливите близнаци пианисти, прославили България заедно с Крисия на детската „Евровизия”, ни потърси сам, силно разтроен, за да сподели за кражбата. Ето какво още сподели Дениз Игнатов, който предизвиква изключително полярни чувства сред хората:


- Г-н Игнатов, потърсихте ни, за да споделите, както ми казахте и в предварителния ни разговор, за „поредно посегателство над близнаците”. Какво е станало с Хасан и Ибрахим?
- Искам цяла България да разбере какво става! Аз и преди споделих истината пред вас, бях пределно искрен, след което направиха в Шумен пресконференция, а аз през цялото време съм бранил своя интерес.

Това са бездарни психопати 

които опровергаха това, което казах. А то не е никак, ама никак добро!...

- Ще припомните ли с няколко думи за него?
- Че малтретират и се гаврят с близнаците! Че ги гонят от училище, подиграват им се, сриват им психиката! Тормозят ги постоянно! А сега им откраднаха и много скъпи анцузи! И никаква, абсолютно никаква реакция от страна на училището!

- Но нали ми бяхте казвали, че в това училище, където учат и близнаците, всичко се записва с камери?!
- Да, точно така, пълно е с камери, обаче реакция няма, няма и обяснение. А аз, като баща, би трябвало да получа такова. Кражбата се случва на 27 февруари и досега нищо не се чува, нищо не става. А тези анцузи бяха подарък за близнаците след тяхно участие в Димитровград. Бяха с надпис „България” на гърба, а гербът на страната ни е изобразен на предната им част.

- И как си обяснявате липсата на реакция? Преди месеци пък близначките ви Мерлин и Нермин се преместиха в друго училище, след като бяха изключени от училище „Сава Доброплодни” за нарушаване на дисциплината…
- Нямам обяснение, освен че продължават да си правят каквото си искат. Първо реших, че някое дете може да се е объркало и да е взело техните анцузи погрешка, изчаках да видя дали нещо ще се случи, някакво развитие. Но след като минават вече повече от две седмици, съм длъжен да реагирам! Още след като дадох първите си интервюта при вас, наблюдавах реакциите на тези хора. Те мълчаха. Дълго мълчаха, защото вероятно са искали да видят как ще реагират медиите, дали ще обърнат внимание. И изведнъж се появи тази пресконференция, на която се опитаха да опровергаят всичко, казано от мен. Но аз още един път казвам, с ръка на сърцето си, че аз трябва да съм най-малкото безбожен човек, за да измисля такива неща! При това - за собствените си деца! Нито съм казвал неверни неща, нито съм плюл безпричинно и безцелно някой си. Аз съм човек, който дълбоко мисли, преди да каже нещо, при това мисли многократно. Мълчах от 27 февруари насам, за да се направи нещо! Нищо не се направи!

- Не ми казахте какво е отношението към Нермин и Мерлин – нали са в ново училище?
- Те са в друго училище, да, където се развиват идеално. Продължават да бъдат пълни отличнички – от горе до долу. Обадете се в училище „Трайко Симеонов” и ще се убедите в моите думи! Докато бездарниците в „Сава Доброплодни” просто си работят като търтеи!

- А откъде сте сигурен, че въпросните анцузи са откраднати, а не например загубени?
- Не са загубени, аз имам информация от сигурен източник, който ми довери, че записите от камерите много ясно показват как децата ми влизат с найлонови торбички, влизат с тях във физкултурната зала. 

Обаче… излизат без торба!

Това означава, че влизат вътре с анцузите, след което отиват, за да се преобличат, но установяват, че екипите им липсват.

- Добре, след като на записа се виждат ясно действията на Хасан и Ибрахим, значи със сигурност е запечатан и моментът на кражбата, за която говорите?!
- Да, но тази част не се показва на камерата. Защото децата са Хасан и Ибрахим, а училището – „Сава Доброплодни”, и тези камери няма как да покажат точно това! Нека след тези мои думи хората да си зададат въпроса – как точно се отнасят с децата в това училище, какво се случва вътре, какви кражби се допускат без реакция?!...

- В тези съблекални обаче не влизат ли основно деца? Нали казвате, че са съблекални на физкултурен салон…
- Разбира се, че влизат деца. Явно е от страна на деца, но от училището няма никаква реакция, не ви ли се струва странно?! Айде, някое дете, без да е искало, е могло да вземе тези екипи, детска работа, но минаха 10-12 дни. Пълна мистерия – торбичките просто се изпаряват! Това го няма никъде! Никой от училищното ръководство не е разпитвал децата – нито педагогическата съветничка за борба с обществени прояви на малолетни деца се е намесила, нито полицията.

- А самите близнаци какво казват?
- Децата ми казват, че 

не знаели къде са оставили пликовете

Едва ли не се твърди, че те ги били забравили някъде още преди влизането си в съблекалните. Е да де, само че няма никаква логика, при положение че и от записите се вижда как двамата влизат с пликове в ръце. Те твърдят, че са облекли първоначално анцузите, после обаче, като ги съблекли и се върнали, за да си ги вземат, анцузите някъде изчезнали. Ето това е. Поредният умишлен сценарий – от същите тези деребеи, които ги подчертах неотдавна!

- И каква е целта според вас? Все пак говорим за деца и училище?!
- За да могат да ги дестабилизират тези деца, затова! Те ходят по международни конкурси, връщат се с награди, а тук им правят мръсно! И тази година деребеите си свършиха работата! Същите деребеи, на които министърът на просветата нищо не им каза, а трябваше! Те продължават да си работят, да действат.

- Разбрах, че в Шумен има и много негативни настроения конкретно спрямо вас, не толкова към близнаците Хасан и Ибрахим. Има страници във Фейсбук срещу вас!
- Да ви кажа, тук няма никакви негативни настройки. Това са 4-5 човека, които правят лошите дела, които вредят с работата си в това училище. Елате в Шумен, ще се разходим в града заедно с децата, за да видите как се държат, как се отнасят с нас – от единия край на града до другия. Най-малко 10 човека ще ни спрат, за да се запознаят, да се снимат или да поприказват с близнаците. Да видите и какво е отношението към техния баща! Всичко е абсолютно тенденциозно! Никакво негативно отношение няма към нас, пак ви казвам – става дума за 4-5 бездарни създания, псевдоучители, които дърпат конците. Това е! Това се допуска в тази държава. Да са сваляли звезди от небето за тях в училище, ама не са! Направиха обаче, каквото можаха. Просто нямам думи! Никой все още не ги е наказал тези бездарници! Знаете ли как му се вика на това? - Злоупотреба със служебно положение! Ами да се намеси министърът, инспекторатът по образование!...

- Хората, които ви атакуват словесно в публичното пространство обаче, твърдят, че сте един свръхамбициозен родител, който си тормози децата! Не им дава почивка, дори ги бие, за да правят това, което правят?!… Как ще отговорите на тези обвинения?
- Вие вярвате ли в това нещо? 

- Не е важно дали аз вярвам, а как бихте коментирали подобни тежки приказки? 
- Вижте какво, разбирам, да… но само ще ви кажа, че битият човек носи синини и най-различни белези. Моите деца са като новородени, ако ги видите отблизо. Ще се убедите за какво говоря. Тези успехи с благост, с отношение се достигат. А тези думи, който ги е казал, е някакъв бездарник, потиснат, човек вън от природата. Сигурно той е израствал в такава среда и си мисли, че ако е успял, примерно, да научи таблицата за умножение, преди това баща му го е бил минимум 50 пъти!...

- И все пак вие не може да отречете, че сте амбициозен родител? Или можете?
- Какви големи амбиции… 

А вие как мислите иначе, че се постигат успехите!?

Без амбиции как да стане. Мислите ли, че успехите се постигат иначе – ей така, с баничка в ръка или пред компютъра?!

- Така е, амбицията не е лошо качество, но все пак говорим за деца, а детството се случва веднъж в живота, нали така!?...
- Аз съм един баща, който е завършил три висши образования, и възпитанието на детето го владея много добре, до съвършенство. Именно заради това и децата са ми на това дередже, на тази висота. Ако някой уважава калпазаните, които утре биха управлявали държавата, това си е техен проблем! Ако искате, и вие им вярвайте, но в държавата има и кадърни хора, които работят. И които не са спирали да работят. Държавата ни се напълни с бездарници, това е истината! И тези хора станаха болшинство и се подкрепят и затова сме на такова ниво. А изолираните, добрите, можещите бягат от тази държава.

- Без да ви обвинявам, но знаете добре, че един тормоз не винаги има физическо измерение, би могъл да бъде и на психическа основа…
- Така е, да, но тези, които ме обвиняват, че съм човек, който си тормози децата, единствено мога да отвърна така – дървени философи в тая държава е имало, има и винаги ще има! 

Но, знаете ли какво – талантът на децата ми не е малък. Аз ще си взема дечицата и ще си замина от тая държава! Тези, които остават тука и на които евентуално бихте повярвали, нека те управляват, да видите докъде ще стигнат!...

- Какво означава това? Че напускате България ли?
- Да, ще я напусна, ако продължава това нещо! Ако продължават да се отнасят по този начин с децата ми, ще си тръгнем! Това са деца, които са прославяли България. И ние няма за какво да си губим времето тук, ако това ще се случва единствено?! Все някъде ще намеря място под слънцето, все някак ще намеря парче хляб за тези деца. Изобщо не ме интересува! Заключвам си вратите и готово! Може и в Аржентина да отидем, но ние пак ще представляваме България и Шумен! А псевдоучителите и псевдопатриотите ще си останат и пак ще ви контролират както си искат.

- Поддържате ли контакт с малката Крисия, заедно с която близнаците Хасан и Ибрахим направиха фурор на детската „Евровизия”?
- Поддържат връзка, разбира се. Дори бяха заедно преди около 3-4 дни на един концерт в София. Попитайте за това и Евгени Димитров, той ще ви отговори най-правилно. На 2 април в Шумен ще има празници, които ще бъдат открити от Хасан и Ибрахим. И трите деца тогава пак ще са заедно. Елате, за да видите за какво става въпрос! Защото се писаха пълни глупости и по този въпрос! Някакъв вестник, май „Всеки ден” беше, бяха писали, че сме се били скарали с родителите на Крисия заради пари! Много глупости, много!... Първо, такова нещо няма. И трите деца са деца герои на тази държава. Запомнете ми думата – след 100 години и трите деца ще продължават да бъдат герои, но „Евровизия” няма да дойде повече така в България! 

Аз чух какво е казала Янка Рупкина – заради възмущението си към държавата. Ние няма да се самозапалваме, само ще си вземем куфарите и ще си заминем оттук, но любовта ни към България ще си остане завинаги!


Интервю на Анелия ПОПОВА