Съпругата на починалия певец от "Фамилия Тоника" Георги Найденов - Ева, призова да не се гаврят с паметта на Гого. Повод за това стана слух за предстоящ концерт в столичен клуб, на който групата щяла да изпълни последното му желание - да бъдат на една сцена заедно.
Преди дни местни медии разпространиха новината, че на 31 януари групата щяла да пее в известно заведение в памет на починалия им колегата.

"Уважаеми българи, в дните на непосилна мъка по загубата на непрежалимия ни Гого се оказа, че има хора, които нямат нито срам, нито страх дори пред лицето на смъртта! Хора (не знаем дали въобще можем да ги наречем така), които не се спряха пред нищо и извършиха светотатство и гавра с паметта на човек, когото изпратихме само преди дни, измисляйки и огласявайки безочливо една лъжа! Близки до певеца разкриват, че именно това е била предсмъртната воля на изпълнителя – да види колегите си от Фамилия Тоника отново заедно на една сцена". Да влагаш измислени думи в устата на един човек, още топъл в гроба, е кощунство! Кой реши да организира концерти за него? Да кани изпълнители?! Да парадира с някакви песни?! Кой е, или кои са тези изверги, които веднага след смъртта му започнаха да мислят за композиране, сценични и медийни изяви?, казва Ева.

Уведомяваме ви, че предсмъртното желание на Гого е достояние единствено на съпругата му Ева Найденова и неговия син Димитър Найденов! И то няма нищо общо с тиражираното! Дали ще има концерт в негова памет и чест, кога и къде ще бъде той, кои ще участват в него – това ще реши единствено неговото семейство и "Фамилия Тоника"! Нека Бог да съди всички, които не се посвениха да се изгаврят с паметта на любимия ни човек броени дни след кончината му", написа Ева в обръщение, цитирано от Днес.бг.

Обичаният певец Гого от "Тоника" почина на 10 януари. От няколко години 64-годишният музикант се бореше с тежко заболяване, като състоянието му се влоши преди година и половина заради погрешно поставена диагноза.

Междувременно стана ясно, че Радио София посвещава днешната си музикална програма на Гого от "Фамилия Тоника". На всеки час от програмата на радиостанцията ще звучи емблематична песен на музикалната формация. "Посвещаваме този радиоден на Гого, не за да го запомним, а защото няма да го забравим. Песните, които пее Гого, нямат възраст, гласът му ще остане в сърцата на поколения българи. Ние, от Радио София, като обществена медия, мисля, че по достоен начин изпълняваме нашия обществен дълг, а Гого го заслужава", каза директорът на Радио София Митко Димитров.