През нощта и утре на много места в равнините и низините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, трайна ще бъде мъглата по поречието на река Дунав и в Горнотракийската низина. Над припланинските райони ще има разкъсана, предимно висока облачност. След пладне в източните райони ще се появи слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 8° и 13°,в местата с трайна мъгла: 4°-7°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев.
Над Черноморието има ниска слоеста облачност или мъгла. След обяд ще се появи слаб вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще 8° - 10°. Температурата на морската вода е 7° - 8°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по върховете до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.
През почивните дни и в началото на следващата седмица времето ще бъде топло за януари с преобладаващи максимални температури между 10° и 15°, минимални – между 0° и 5°. В събота преди обяд на места в равнините и котловините ще има мъгла, но около обяд с появата на слаб до умерен вятър от запад-югозапад мъглата ще се разсее. Облачността над страната ще бъде разкъсана, в неделя по-късно през деня от запад-югозапад ще се увеличава и вплътнява. През нощта срещу понеделник и в понеделник преди пладне на много места ще превали слаб дъжд. По-късно през деня облачността ще се разкъса и временно ще намалее. Ще продължи да духа югозападен вятър.