Още преди 2 години 17-годишната Клементина Начева можеше да се окичи с короната на най-красива русенка. Можеше, ако две поредни години не беше изпускала  крайния срок за кандидатстване. За това пък през 2015 година не само успяла да се запише и да спечели, но си издействала и приятелско рамо. Заедно с Клементина за Мис Русе 2015 кандидатствала и съученичката й от съседен 11 клас в Гимназията по икономика и управление Елвира Йорданова, която всъщност се класира на второ място в конкурса. И въпреки че смятала Елвира и класираната на трето място Доротея Петрова за свои най-големи конкурентки, разказва, че по време на конкурса са си помагали много и между тях не прелитат стрелите на завистта.
Строга към себе си - не харесала как изглежда на конкурса
Първата спънка пред Клементина за участието й в конкурса Мис Русе всъщност било неодобрението на  родителите й. Но не защото не намирали необходимите качества у единствената си дъщеря, а с цел да я предпазят от лоши коментари и злобни подмятания от непознати. В крайна сметка обаче 17-годишната тийнейджърка не само получила подкрепата им, а и мама, и татко дори я окуражавали по време на самия конкурс на 5 март в хотелски комплекс „Рига“.
Макар от най-бляскавата надпревара за красота в Русе да са минали едва няколко дни, Клементина вече е направила разбор на грешките, които е допуснала. Една от тях безспорно бил тежкият грим, който според нея не само добавил няколко години към възрастта й, но вместо да подчертае естествената й красова, я скрил.
Натуралният и естествен вид всъщност са предпочитани от 17-годишната русокоса красавица. За това и в ежедневието си разчита основно на спирала за мигли и гланц за устни. За конкурса обаче решила, че е подходящ по-тежък и тържествен грим. Така заедно с нейни приятелки решили да завършат визията й за Мис Русе 2015. Попрекалихме обаче, обобщава Клементина и обяснява, че заради силния макиаж не се харесва на повечето снимки от конкурса. И от сега се зарича, че за националния конкус „Мис Вселена България“, където ще представя в Русе в края на годината, ще наблегне на по-естествена визия.
Поздрави от учителките и новини, че има силикон в устните
Еуфорията от спечелената корона преминала за няколко дни, но радостта от титлата още не е напуснала Клементина. Е, все още й е странно, че е Мис Русе 2015, но има няколко месеца, за да свикне. В училище получила поздравления от преподавателките си, а поканите за приятелства във Фейсбук и коментарите на снимките от конкурса продължават да се сипят буквално на всяка минута. Сблъскала се и с предупрежденията на родителите й, че ще бъде залята от негативни подмятания и обиди. 
„Интересното е, че никой на живо не ми е казал нещо лошо. Във Фейсбук обаче грозните коментари не спират“, коментира Клементина, която обаче приема оплюванията като детинщини и въобще не си разваля настроението заради тях. Напротив - твърди, че никой не е сгрешил щом е опитал. Още повече, че нейният опит е повече от успешен. „Доброжелатели“ направили анализ не само на данните на кандидатките за Мис Русе, но дори откроили кои от тях са с пластични корекции. Така благодарение на хейтърите Клементина научила, че плътните й устни всъщност били силиконови.
„Повече от глупаво е да се твърди, че момичета на по 17 години имат пластични операции. Аз самата съм изключително против силикона в устните и не бих си сложила“, коментира Клементина и посочва, че за част от останалите претендентки за короната се говорело, че имат изкуствени гърди. Чудно й е и как познати, с които не поддържала никаква връзка през годините, изведнъж се сетили за нея. Не крие, че и интересът от страна на обожателите е нараснал, но и на тях не обръща особено внимание, макар че сърцето й е свободно. Вече е избрала с кого ще оползотвори една от спечелените награди - тази на русенското представителство на „Мото-Пфое“, което й подари уикенд за двама в луксозния комплекс „Белведере Холидей Клуб“ в Банско. Щастливката ще е нейната приятелка, която има съществен принос Клементина да се окичи с короната, тъй като тя я убедила да се запише за участие в конкурса.
Рисуването я отвело до среща с бившия кмет Божидар Йотов
Още от дете си проличал характерът на Клементина - често сменяла интересите и хобитата си и непрекъснато се впускала в нещо различно. Така е и до днес, а участието й в конкурса Мис Русе вероятно е една от нейните многобройни авантюри. Преди постъпването си в гимназия ученичката в паралелката по икономика и мениджмънт учила в „Иван Вазов“. Искала да продължи образованието си в Математическата, но там я приели с информатика, което не й допаднало, и избрала най-добрата според нея паралелка в Икономическата гимназия. Освен ученето обаче в ежедневието на Клементина още от малка присъстват извънкласните занимания. Тренирала е тенис на корт, плуване, модерен балет и актьорско майсторство. За високия си ръст пък все отнасяла подмятания, че се дължи на тренировките по баскетбол. Общо взето всяка лятна ваканция се захващала с нещо различно. И до днес обаче Мис Русе 2015 продължава едно от хобитата си - да рисува. Талантът й всъщност е наследствен, тъй като роднините й по майчина линия са даровити художници. Помни, че като част от ателие по рисуване нейни творби били изложени в сградата на Общината, а заедно с другите ученици от курса е ходила на среща с тогавашния кмет на Русе Божидар Йотов. Красивата тийнейджърка споделя, че няма определен жанр, който рисува. Какво ще сътвори върху белия лист зависи най-вече от настроението й. Все още пази голяма част от детските си рисунки, между които пейзажи и икони, а най-хубавите й творби красят къщата на баба й и дядо й. Обича да измисля и собствени модели дрехи и в мечтите си винаги е искала да стане моден дизайнер. Тъй като има по-екстравагантен вкус обаче смята, че няма да се харесат на масовата публика. 
И до днес не харесва усмивката си, но вече смята височината и името си за плюс
Въпреки че Клементина винаги е била най-малкото дете в класа, тъй като е тръгнала година по-рано на училище, далеч не е била незабележима. Причината - отличавала се с високия си ръст. Като дете се чувствала неудобно от това, че все е най-висока. Негодувала, че всички са по-големи от нея, но само на години, но днес се радва, че ще завърши по-рано от останалите си връстници. Иначе вместо 11 клас сега е трябвало да бъде в редиците на десетокласниците. Не обичала да изпъква и да се различава от останалите, затова не харесвала и нетипичното си име Клементина. По-късно обаче осъзнала, че всички тези специфични черти са изцяло в нейн плюс и вече им се радва. Иначе, че е висока и хубава и трябва да стане модел я съветвали отдавна. Всъщност още от дете майка й я водела по ревюта, където Клементина дефилирала с детски костюмчета. И тогава участията много й харесали. Не смята, че ако продължи да се занимава с моделство това ще е основната й професия. Напротив - има влечение към историята и психологията, затова смята да кандидатства право, а защо не журналистика. И макар че все още се чуди към коя специалност да се насочи, засега е сигурна, че ще учи в България. Дали обаче ще остане да живее и работи тук не може да каже категорично. Още повече, че има роднини в чужбина, на които може да разчита един ден. Това, което все още не харесва в себе си, е усмивката. Самата тя обяснява, че е привърженик на по-строгото излъчване и затова рядко може да се намери нейна снимка с широка усмивка.
Широки дрехи в ежедневието и 1 час спорт на ден
За впечатляващите си мерки 90/61/89 Клементина не разчита само на добрия ген и благосклонността на съдбата, а полага и ежедневни усилия. Разказва, че преди време е залитнала по строгите диети и ненужни лишения, затова съветва всички млади момичета да живеят здравословно, вместо да гладуват. Това се старае да прави и тя - храни се редовно, но внимава с какво. Залага предимно на плодове и зеленчуци, картофи, варени яйца, пилешко месо и риба. Не може да започне деня без кафе, а нещото, което може да я изкуши е шоколада. А едно време нарушила строгия си режим със специалитета си - домашно приготвени бананови палачинки. Всеки ден се старае да прави упражнения вкъщи в продължение на около час. Скоро има планове да тръгне и на фитнес. В ежедневието си, освен на естествения грим, залага и на удобни тоалети. Предпочита по-свободни дрехи, в които да се чувства комфортно, а не пристегнато. За нея има три цвята - черно, бяло и червено. Е, понякога облича и розови дрехи. Обича да си стои вкъщи особено когато навън е студено. Предпочита книгите пред филмите, а когато застане пред телевизора избягва романтичните комедии и залага на филми с поука, които могат да замислят зрителя. Мечтае да отиде в Рим, а в България любимо й е морето и особено старите градове в Созопол и Несебър.