Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна сградата на Народното събрание с обяснението, че отива да внесе сигнал до главния прокурор за подслушване на неговите разговори.

"Ще внеса сигнал за това, което се говори за записите от дома ми", уточни лидерът на ГЕРБ.

В сигнала си Борисов се оплаква от вчерашните и днешните изказвания на главния редактор на вестник "Галерия" Кристина Патрашкова по националните телевизии. "Патрашкова на няколко пъти казва, че има флашки записи, срещи, каква е Патрашкова и от къде ще знае нещата, които говори?", коментира Борисов.

Вестник "Галерия" съобщава, че разполага със запис от среща между Георги Първанов и Бойко Борисов. От него става ясно, че Борисов е обещал на Първанов подкрепа на евроизборите. Още вчера Борисов, а днес и Първанов категорично отрекоха да са имали среща, последният даже заплаши главния редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова със съд. От своя страна тя заяви, че разполага с доказателства, които ще предостави. От тях ще стане ясно, че двамата политици са се срещали скоро.

"Чакам отговор от прокуратурата кой от кръга и обръча на фирми си позволява да сложи подслушвател или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер, а той си каза кой е, един човек е занесъл записа, този човек трябва да се държи арестуван докато каже кой му е дал записа", заяви Борисов. "Още когато бях в Пловдив предупредих, че подслушват телефона, за да може след това към жълтите вестници да се изнесат пикантни информации", добави председателят на ГЕРБ.

Той смята, че става дума за манипулиран запис. "Убеден съм, че такъв запис не може да има, защото ние тримата никога не сме се събирали", каза още той по повод информацията, че е имало среща между него, Румен Петков и Георги Първанов.

"Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство е подслушвало, но за нито никъде не излезе запис, освен от моя дом. Затова сега отивам при прокурора, в деловодството да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор", заяви Борисов.

Той заяви, че го подслушват. В сигнала си до главния прокурор Борисов разказва, че е виждал автомобил "Паджеро" с две врати пред дома си. "Навремето аз съм ги купувал тези коли за МВР. Със снимачките ги слагат на улицата над нас, все едно са без шофьор, но камерите им работят, за да засекат кой влиза в дома ми, и се правят, че не подслушват и не проследяват. Написал съм му го. Двувратото "Паджеро" ние го оборудвахме навремето, просто са забравили", посочи Борисов.

По повод вчерашното изказване на лидера на ДПС Лютви Местан, Борисов заяви: "Местан да не се прави на много интересен, защото е много притеснен и той и всички от БСП", коментира лидерът на ГЕРБ.