Бизнесменът Николай Гигов отрече категорично, че ще спонсорира политическия проект на Георги Първанов АБВ. В ексклузивен коментар за БЛИЦ той потвърди за приятелството си както в бившия държавен глава, така и с Бойко Борисов, но подчерта, че това е крайно недостатъчно, за да се говори за финансов ангажимент към отцепниците от БСП.

"Божичко... Това, че Първанов ми е бил приятел и сега ми е приятел, не означава, че ще ме вкарват в такива простотии. Приятел съм и с Бойко Борисов. Който ме познава добре, знае, че това е пълна, безумна глупост. Пише за някакъв запис в Банкя между Борисов, Първанов и Румен Петков. На такава среща аз не съм присъствал никога. Имам приятели, които никога не съм сменял и нямам намерение да го правя. И ако някой си прави някакви тънки сметчици и го е страх, това си е негово право. Мен нито ме е страх, нито ще влизам в това. Но ако аз тръгна да се занимавам с това, че те разпространяват лъжи, ще им дойде малко в повече", коментира Гигов.

По-рано днес в. "Галерия" заяви, че разполага с аудиозапис от среща в Банкя между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков. От СРС-то се разбирало, че проектът е тяхна обща кауза. По време на разговора Борисов обяснил, че той ще поеме кампанията по финансирането на евроизборите. Събеседниците коментирали, че другият спонсор щял да бъде Николай Гигов. Договорката била Първанов да изиграе ролята на троянски кон, като овладее БСП отвътре. След това щяло да се направи обединение с ГЕРБ за правителство на националното съгласие. В бъдещия кабинет, освен хора от обкръжението на Първанов и Борисов, влизали и няколко души от Реформаторския блок.

Същевременно твърдението бе отречено на пожар и от Георги Първанов. Новосформираният пресцентър на АБВ разпространи съобщение до медиите, в което дори се заканва да обърне случая към главния прокурор Сотир Цацаров.

Ето го и пълния текст:

Георги Първанов (президент на Р България 2002-2012 г.) никога не е посещавал дома на Бойко Борисов в град Банкя и години наред не е имал каквито и да е контакти с бившия премиер. Написаното в статията е груба и дори смешна лъжа. В тази връзка в близките дни Георги Първанов (президент на Р България 2002-2012 г.) ще сезира главния прокурор на републиката г-н Сотир Цацаров и ще потърси правата си в българския съд относно тиражираните клевети по негов адрес. Очевидно заявката за участие на Национална гражданска инициатива АБВ в предстоящите европейски избори предизвиква силни притеснения сред опонентите ни и явно тази статия е част от тежката компроматна война срещу нас.