Мотрисата на пътническия влак от Горна Оряховица за Стара Загора е излязла от релсите с едната си колоос след удар в паднала скална маса.

Инцидентът е станал тази сутрин около 8:30 ч. Електрическата мотриса на пътническия влак № 40131 е пътувала от Горна Оряховица за Стара Загора и се е ударила в паднала скална маса в участъка между гарите Плачковци и Кръстец. Вследствие на удара мотрисата е излязла от релсите с едната си колоос.

При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. В композицията са пътували трима пътници и седем служители от поддържащия персонал на Национална компания "Железопътна инфраструктура". Поради удара в скалната маса са нанесени щети по електрическата мотриса.

Към момента движението на влаковете в участъка Плачковци – Кръстец е спряно. За пътниците от преминаващите в този участък влакове ще бъде осигурен превоз с автобуси.

БГНЕС припомня, че вчера локомотивът на бързия влак № 2610 от Варна за София бе ударен от скална маса, която падна по време на преминаването на влака в участъка между гарите Мездра юг и Зверино.

Вследствие на удара локомотивът бе излязъл от релсите с едната си колоос. При инцидента няма пострадали пътници и служители на железниците. В композицията са пътували 194 пътници, които са превозени с друг влак.