Изумен съм от реакцията на Бойко Борисов на тезата ми, че срещу Пламен Орешарски се изправя коалиция на политическата контрабанда, на която най-подходящият етикет като наименование е "Мишо Бирата". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

"Внимателният прочит на изявлението ми днес ще убеди всеки безпристрастен анализатор, че визирам съюза между Борисов и т.нар. "реформатори", добавя той.

"Бойко Борисов обаче е решил да "пришие" към тезата ми за коалиция "Мишо Бирата" и експрезидента Георги Първанов. Препоръчвам на засегнатите от интерпретациите на Бойко Борисов да попитат него, защо и на какво основание ги е прикачил към коалиция "Мишо Бирата". Очаквам чувствителните по темата за коалиция "Мишо Бирата" сами да обосноват приликите и разликите, както между моето изказване и изблика на Бойко Борисов, така и истината, която обществото тепърва ще научава", заявява още лидерът на БСП.

"Ако който и да е "гузен негонен бяга", да не ангажира собствената си политическа гузност с моето политическо равновесие", добавя Местан.