Полицаи разкриха схема за неправомерно зареждане на 8000 литра дизелово гориво в Ботевград, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – София. Зарежданията са извършени от двама ботевградчани на 53 и 36 години. В техните жилища са намерени и иззети инкриминираната карта, множество касови бонове за част от извършените зареждания и други веществени доказателства
Разследването по случая започнало на 11 януари, след подаден сигнал в Районно управление „Полиция” - Костинброд. Управител на фирма в село Петрич сигнализирал, че за времето от 30 декември до 9 януари от бензиностанция в Ботевград са извършени неправомерни зареждания на около 8 тона дизелово гориво с карта, издадена за един от служебните камиони. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално- следствени действия на криминалисти от районните управления в Ботевград, Костинброд и ОД на МВР - София било установено, че зарежданията са извършени от двама ботевградчани на 53 и 36 години. При последвалото претърсване и изземване в жилищата им са намерени и иззети инкриминираната карта, множество касови бонове за част от извършените зареждания и други веществени доказателства.

Още същия ден служителите на реда задържали единия извършител, а след кратко издирване на 12 януари е задържан и неговият съучастник. В хода на разследването са установени и разпитани и лица, закупили от двамата дизеловото гориво. По данни на тъжителя, общата стойност на нанесената му щета възлиза на 19 827 лева. По случая в Районно управление „Полиция” - Костинброд е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 249, ал.1, във връзка с чл. 26 от Наказателния кодекс. Действията по разследването продължават под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.