Той е сам, той търси любовта на живота си, но за да спечели сърцето й със сигурност трябва да промени начина си на живот.

Иранецът Аму Хаджи не се е къпал от 60 години, защото вярва, че от чистотата може да се разболее. Любимата му храна е гнил таралеж. Любимият му начин да се отпусне е да пуши тръба, пълна с животински изпражнения. 80-годишният Хаджи е избрал този начин на живот след някои болезнени емоционални преживявания в младежките си години, за които не говори.

Домът му е село в южната провинция Фарс в Иран, където веднъж група мъже му предложили да се изкъпе, но "за щастие той успял да избяга". През нощта иранецът спи в дупка, изкопана в земята или в открита тухлена барака, която местните жители построили за него.

Хаджи не обича и добрата кухня. Предпочита гнило месо от мъртви животни. Но не мислете, че той не се грижи за себе си. Когато трябва да се подстриже, просто пъха главата си в огъня. Носи парцали, а за да се предпази от студа през зимата слага военна каска. Предишният рекорд за най-дълго време без баня държеше 66-годишният индиец Кайлаш Сингх, който не се е къпал от 38 години.