Лекарският екип, който се грижи за Михаел Шумахер, все още не е определил конкретен ден, в който той да бъде изваден от изкуствена кома, предаде „Билд“.
Вече 18-ти ден седемкратният световен шампион във Формула 1 лежи в университетската болница в Гренобъл, след ски инцидент в Мерибел.
Лекарите се опасяват, че травмата в главата на Шумахер е много тежка и не искат да поемат никакъв риск.

В същото време стана известно, че в болницата за първи път от както е постъпил известният пациент е настъпило спокойствие и медицинският екип може да си върши работата нормално.

Френското онлайн издание "20minutes" публикува разказ на една от сестрите, които се грижи за здравето на Шумахер, която с облекчение разказва за настъпилото спокойствие в работата й.

"Беше много трудно да се работи тук, тъй като много журналисти бяха непрекъснато около нас. Не разбирахме, как се появяват по коридорите в болницата, но непрекъснато искаха информации за състоянието на Шумахер. Персоналът на болницата трябваше да запази пълно мълчание за пациентите си. Стигаше се до там, че журналисти ни предлагаха пари за да стигнат до новини около състоянието на Шумахер. Сега всичко е спокойно и можем да дишаме спокойно", заяви медицинската сестра от болницата в Гренобъл.