МВР има сигнал, включително от СРС, за готвен погром над парламента. Това отговори вътрешният министър Цветлин Йовчев по време на блиц контрола в парламента на въпрос на предшественика му Цветан Цветанов защо е извадено водното оръжие и големия брой полиция при липсата на протестиращи.
Бившият вътрешен министър се усъмни, че са подслушвани протестиращи, което Йовчев отрече. Според Цветанов много населени места в България са оставени без полиция заради струпването на униформените в столицата.

„Не мога да кажа по отношение на организацията на работа, но всичко, което се прави, е единствено и само с цел да не се допусне да станат сблъсъци и да бъдат наранени хора. И ние ще се водим изцяло от това. Мисля, че доказахме, че това е единствената ни цел. Нашата основна цел е да запазим живота и здравето на хората и имуществото”, отговори по повод ваденето на водно оръдие Йовчев.

На журналистически въпрос какво касае сигналът за парламента, Йовчев посочи, че става въпрос за мащабни провокативни действия. Той обаче изрази надежда, че няма да се стигне до влизане в употребата му.