Бисер Миланов-Петното е арестуван, потвърдиха от МВР.
Заедно с него са задържани и няколко негови сподвижници.

Миланов е бил задържан по искане на главния прокурор Сотир Цацаров

Очаква се да му бъдат повдигнати обвинения в хулиганство.
Петното, познат  като един от най-активните провокатори сред протестиращите, е осъждан седем пъти.
Той влезе в общественото полезрение с предложението си да съдейства на полицията срещу платени протестиращи, а преди няколко дни отново влезе във фокуса на медиите, след като

наемодателка се оплака, че къщата ѝ е "превзета" от наематели

Къщата се използвала от Петното и още 15-ина души.
Пред Би Ти Ви собственичката на имота Анжелика Шварц разказа, че миналата година сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - "Свобода". Комуникацията със собствениците поел Миланов, но след два платени наема заявил, че има финансови трудности. Когато го помолила да напусне тогава, той отказал да го направи и я предупредил, че ще съжалява.

Жената твърди, че заради заплахите и през последните месеци тя и семейството ѝ живеят в чужбина

"Не казва какво точно ще ми се случи, но ми казва да не се прибирам, защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И „случки, които ще се случат" - това е любимият им израз", спомня си жената.
По-рано сутринта бившият журналист Николай Бареков, който сега се изявява на политическата сцена с движението си "България без цензура",

разпространи специална декларация, според която преди дни Бойко Борисов се е срещал с Петното в дома си в Банкя.  

"Петното е едно от уличните остриета на Бойко Борисов", заявява Бареков, макар на кадри от лятото да се вижда самият той в компанията на Петното. 
"Нека хората са наясно, че у нас има множество уж неправителствени организации, които съществуват само, за да рекетират политици и да подкрепят тезите им срещу заплащане. Бойко иска да легитимира себе си и ГЕРБ като партия на народа и за това използва подобни формации, някои от които са с паравоенен характер – завземат къщите на хората, заплашват, крадат и безчинстват", написа Бареков до медиите.