Мъж преметна телефонни измамници и ги вкара право в заложения им от полицията капан. В понеделник по обяд непознат се обадил на домашния телефон на 46-годишен търновец, пише в. "Монитор".Той се представил за куриер и съобщил, че за мъжа има получена колетна пратка от Канада от негов стар приятел. В колета имало 6000 евро, дрехи и подаръци. За да освободи пратката, получателят трябвало да плати 1380 лв. Мъжът веднага усетил, че се опитват да го направят жертва на телефонна измама, но решил да приеме играта.

Той уговорил получаването на колета да стане в павликенското село Бутово и веднага след това се обадил в полицията. Престъпникът също бил особено предпазлив, тъй като няколко пъти се обаждал и променял мястото на срещата. Накрая било уговорено двамата да се срещнат късно вечерта в центъра на друго павликенско село Михалци.

Около 20,00 ч. в безлюдния център на селото към жертвата се приближил млад мъж с пакет в ръка. “Куриерът” така и не разбрал кога от тъмнината пред него полицаите изскочили от засадата и върху ръцете му щракнали белезниците. При направената проверка се оказало, че в колета от чужбина има кутия със сухи пасти, а задържаният “куриер” е 19-годишният М.М. от Павликени, неизвестен на полицията и неосъждан.

Пред полицаите арестуваният набързо изпял и съучастника си­ 18-годишния М.Ж., който го чакал в кола с изгасени фарове, спряна в близката пряка. Той също е задържан. По време на разследването станало ясно също, че телефонните обаждания били извършени от “мозъка” на бандата ­ 26-годишния Д.И., също от Павликени, който е обявен за издирване.