Организирани фенове на Левски няма да участват в протестите пред парламента на 15 януари, съобщи Димитър Байлов, говорител на националния фенклуб пред БНР.

Той допълни, че привърженици на клуба не са викани повече в полицията след случая от 9 януари. Тогава част от феновете подписаха предупредителни протоколи, че няма да се включат в недоволството. "Ако феновете на Левски София решат да протестират, те ще го направят с жените и децата си и предварително ще обявят това, обясни Байлов.

"Други агитки на други футболни клубове в България ако решат да участват, то си е изцяло тяхна работа, техен ангажимент и тяхна отговорност. Упълномощен съм да говоря единствено и само от името на привържениците на "Левски" и то организираните", подчерта Байлов.

Според него често футболните агитки у нас стават заложник на различни интерпретации. За всяко едно неудобно нещо в България, естествено, веднага се намесват така наречените фенове, кога платени, кога неплатени, кога с качулки, кога без качулки, кога маскирани, каза още говорителят на фенклуба.

В социалните мрежи от дни върви информация затова, че на 15 януари пред парламента ще бъде организиран радикален протест. В интернет запознати твърдяха, че пред сградата на Народното събрание освен недоволни ще има и футболни агитки.