Българската народна песен „Малка Мома" на Нели Андреева и Георги Генов ще бъде част от саундтрака към филма „Колибри" с Джейсън Стейтъм. Английската продукция в момента се прожектира в кината.

За връзката между касовия филм и българската песен Нели Андреева разказа за, че от екипа на продукцията сами са проявили интерес към лиричното изпълнение, пише "Дарик".

„Когато чухме името на филма - „Колибри", в първия момент решихме, че става въпрос за научно-популярен филм, а той се оказа хитов екшън", коментира изпълнителката и автор на песента.

Събитията около „Малка мома" се случват независещи от нас, посочи Нели Андреева. Историята на песента започва преди години, когато народната певица решава да създаде мелодия с текст, който да насочи слушателя към Бог и вярата, че той отговаря на молитвите ни. „Мислех, че една такава песен, която е искрено изпята, ще докосне много хора. Всъщност май успях", каза Нели Андреева.

Най-голяма популярност „Малка мома си са Богу моли" получава, когато композиторът и диригент Георги Генов се присъединява и песента е записана с вокала на Нели Андреева и хора на Ансамбъл „Филип Кутев". След като е пусната в мрежата за видеосподеляния YouTube, за около година набира над 1 милион гледания от цял свят. Покрай цялата тази популярност, екип на японската национална телевизия решава да направи филм за Нели Андреева, Георги Генов и тяхната творба. Те пристигат от Токио в София и в последствие представят въздействащата песен в двучасов разказ. „Тогава японците ми казаха, че това е най-слушаната българска песен в страната им", добави певицата.

Впечатлени от изпълнението, доста гостуващи в България световни музиканти търсят среща с Нели Андреева и мъжа й - композиторът Георги Андреев. „Масив Атак" се свързаха с нас, когато имаха концерт в страната ни. Оказа се, че няма човек от техния екип, който да не е слушал „Малка мома". „Ред Хот Чили Пепърс" също се оказаха големи фенове на песента и искаха да се срещнем, когато бяха тук, но така и не успяхме, посочи още Нели Андреева.

Има нещо много емоционално и прочувствено в тази песен. Автори сме на толкова много други произведения, но въздействие като с „Малка мома" не сме достигали, добави тя.