Вреден навик №1: Изключване на будилника
(или натискане на бутона "Отложи" 100 пъти)


 Пет минути повече дрямка може и да не изглеждат толкова вредни... докато не минат два часа и не закъснеете за всичко.

Поправете с: Math Alarm "математическа аларма"

Единственият начин да я спрете, е като решите обикновена математическа задача. Тази кратка мозъчна активност ще ви разсъни и ще направи по-лесно ставането от леглото. Приложението е валидно за всички системи смартфони.

Вреден навик №2. Отбягване на домашните задължения

Никой не обича да почиства, но пренебрегването на бъркотията няма да я накара да изчезне. По-скоро ще накара хората да бягат от вас.

Поправи с: Unfuckyourhabitat

Приложение UFYH (накратко) превръща страховитата домашна работа в забавна игра под формата на предизвикателства, които да изпълнявате всеки ден. Елементът на забавление за потребителите на тази програма произтича и от факта, че тя използва "мръсни" думи за мотивация.

(Ако пък случайно живеете с мързеливи съквартиранти, използвайте Chroma)


Никога няма да ви се налага да спорите за това чий ред е да измие чиниите. Chroma прави лесна координацията на това кой какво и кога прави и може да се синхронизира в реално време на няколко устройства.

Вреден навик №3. Постоянно оплакване

Определено има разлика между изпускане на напрежението от време на време и постоянно втренчване в негативите, които карат хората да ви избягват като чума.

Поправете с: Gratitude Journal (Дневник на благодарността)

Използвайте това приложение, за да запишете 5 неща, за които сте благодарни през деня и животът ви ще изглежда доста по-розов.

Вреден навик №4 Телефонни разговори в нетрезво състояние

Сякаш махмурлукът не стига...

Поправете със: Stop Drunk Texting

Приложението е активно както за iOS, така и за Android. То прави невъзможно за вас да се свързвате с някои хора за кратък период от време (без да изтрива техните номера от листата). Задължително решение за хората, склонни към импулсивни раздели.


Вреден навик №5. Твърде малък бакшиш

Поправя се с: Global Tipping App

Това приложение ще направи лесно да знаете какъв бакшиш е добре да оставяте в над 30 страни по света и при различни обстоятелства (фризьорски салон, ресторант, такси).


Вреден навик №6. Мързелуване вместо спортуване

"Не успях да стана за фитнеса и днес... това прави 5 поредни години."
Спомняте ли си колко мускулести искахте да бъдете?

Поправете с: Gym Pact

Това приложение ви дава възможност да сключвате "пакт" за това колко ще тренирате или какво ще ядете и залагате долар. Всеки път, щом изпуснете тренировка или се изкушите по отношение на храната, парите ви ще отиват при хора, които са проявили повече воля от вас.


Вреден навик №7: Бързо хранене

Бързото хранене причинява подуване, газове и може да ви направи дебели: тялото ви няма време да съобщи на мозъка, че в него вече е натрупано достатъчно количество храна и мозъкът не може да изпрати сигнал за ситост навреме.

Поправете с : Eat it slower


Програмата използва таймер, за да ви насърчи да дъвчете повече хапките.

Вреден навик №8: Не достатъчно вода

"Здрасти, скъпа, само се обаждам да проверя дали си пила достатъчно вода днес... моля, те, мила, изпий си 8-те чаши!"

Дехидратацията води до главоболие, натрупване на тегло, суха кожа, лошо настроение...

Поправете с: Carbodroid

Това приложение за Андроид прави лесно проследяването на точното количество вода, което сте изпили през деня. Всяка глътка, която поемате, прави малкия дроид по-щастлив. Можете също да настроите режим на известяване, за да ви напомня да се хидратирате през деня.


Вреден навик №9: Купувате неща, които не ви трябват

Кредитният дълг не е хубаво нещо.

Поправете с: Things I didn't buy (TIDB)

Използвайте приложението, за да правите снимки и да записвате цената на нещо, което сте искали да купите, но не сте... Лесните и разбираеми таблици ще ви държат в течение на вашия прогрес. Филтрирате по категории и виждате колко пари сте спестили във времето.


Вреден навик №10. Вечното отлагане.

"Сега. По-късно"
Защо да го направите днес, когато може и утре? Позната реплика, нали? Само че времето не чака никого.

Поправете с: Procrastrer

Това iOS приложение ще ви помогне да се изправите срещу първопричините на вашето вечно отлагане като страха от провал или страха от това, че задачата може да е прекалено сложна за вас. С малко подкрепа, няколко напомняния и здравословна доза от следенето на вашия прогрес бързо ще ви направи по-продуктивни.

Вреден навик №11. Постоянно губене на вещи

Не можете да си спомните къде сте оставили ключовете си?
Не обръщате внимание на тези красиви играчки за елха, които баба ви е подарила...

Поправете с: Chipolo

Приложението е Bluetooth нещотърсач, който се свързва със смартфона ви. С него може да проследите и откриете своя лаптоп, ключове, раница, портмоне, чанта и дори домашния си любимец.

Вреден навик №12. Пресрочени сметки

Поправете с: Bill Organizer


Създадено за iOS, приложението ви позволява да планирате напомнящи бележки за предстоящи плащания, за частични плащания, както и да създавате повтарящи се сметки на един екран и да синхронизирате всичко с iCloud.

Вреден навик №13: Гризане на ноктите

Мръсните пръсти в устата ви? Отврат. Огризани до основи нокти? Още по-отвратително.

Поправете с: StopBite

Приложението е създадено от бивш експерт в гризането на нокти и ви позволява да следите дължината на своите нокти, които все още не сте издъвкали, като ви насърчава да продължавате да ги оставяте на мира, изпращайки ви мотивиращи съобщения.


Вреден навик №14: Забравяте да си миете зъбите

Дори зъболекарите да не са вашият най-голям кошмар, налага се да се грижите за зъбите си. Всяка сутрин и вечер.

Поправете с: Brush DJ

Този безплатен таймер за миене на зъби пуска любимата ви песен в продължение на 2 минути, за да сте сигурни, че миете зъбите си нужното време. Позволява ви да слагате напомнящи бележки например ако имате час при зъболекаря.


Вреден навик №15: Псувате прекалено много

Ругатните са като бомба без таймер и идея за място.

Поправете със: Stop Swearing

На случаен принцип през целия ден ще получавате съобщения с позитивни мантри и мисли, които ще ви помогнат да обуздаете злия език. Поне пред децата.

Вреден навик №16: Стоите седнали прекалено дълго

Защото повечето от нас ходят от леглото до колата към бюрото през дивана и обратно в леглото...

Поправете с: Office exercise & Stretch

Това приложение не само ви напомня да ставате и да се движите по време на работния ден, но също предлага упражнения и разтягания, които може да  правите тихичко, без да напускате офиса.


Вреден навик №17: Пушене на цигари

Защо да плащате за рак и миризма на пепелник?

Поправете с: Kwit

Това приложение превръща усилията за отказване на цигарите в игра. Вие вдигате нива и ранкове, за да станете Най-великият Kwitter (игра на думи, която на английски съдържа смисъла на "Бивш пушач"). Поддържайте мотивацията си чрез отключване на всички 60 постижения и започнете да получавате актуализации за вашето ново, по-добро здраве и скоро ръката ви няма да измръзва в студа заради цигара.