Звездата на турското кино и телевизионните сериали Къванч Татлъту ще получава рекордно високо заплащане за главната роля в нова поредица, която ще тръгне през март на малкия екран в Турция.
Сериалът се нарича "Вълкът Сеит и Шура".
Къванч Татлутъг изпълнява главната роля на офицер турчин в гвардейската рота на руския император.
За ролята си Къванч ще получава по 260 хил. турски лири за отделен епизод.
Това е най-високото заплащане досега на актьор в телевизионен сериал. "Вълкът Сеит и Шура" ще бъде и най-скъпия досега сериал в историята на турските телевизионни сериали - всеки отделен епизод е с бюджет 2 млн. турски лири.
Сюжетът е построен върху една страстна и приказна любов, чиито главни герои са Курт Сеит (Къванч Татлъту) и Шура (Фарах Зейнеп Абдуллах, позната от сериала "Времето лети").
Вятърът на кардиналните промени в царска Русия отвява двамата влюбени към Истанбул, към изпълнен с премеждия и значими исторически и политически събития живот в началото на 20-те години на XX в.
За пръв път периодът след октомврийските събития в Русия, които определят и хода на световната история, и тяхното отражение върху съдбите на хората, на живота на Истанбул ще бъдат показани на турския екран, поради което сериалът отсега се очаква с интерес.
Част от снимките са базирани в Санкт Петербург, където заради минусовите температури продуцентите приготвиха специално бельо за Къванч и другите главни изпълнители, за да издържат на жестоките студове.
По време на снимките в Източен Анадол Къванч Татлъту бе паднал от коня и известно време се лекуваше.
Преди снимките са му поставяли инжекции, за да може да играе и това забавило графика.
Поради това сериалът ще бъде пуснат на екран през март.
Новата лента с участието на Къванч Татлъту и на Фарах Абдуллах е по нашумелия едноименен роман на Нермин Безмен, който доста време бе бестселър в Турция.
Сценарист на лентата е Едже Йоренч, смятана за най-добрата в Турция, а режисьор - Хилял Сарал, позната и с култовите сериали "Забраненият плод", "Север, юг" и "Пепел от рози".