“Христо Стоичков - кандидат за президент”.

Няколкоминутен клип в подкрепа на тази кандидатура се завъртя по американския канал “Унивисион”, в който повече от година работи носителят на “Златната топка” за 1994 г.

В случая обаче не става въпрос за политически амбиции на българина - било в родината му, било в Америка или някъде другаде. “Президент” наричат водещия на едно от най-популярните предавания на въпросния спортен тв канал за испаноговорещи, базиран в Маями - “Република Депортива”.

Възможно е видеото да е подгряващо за бъдещото назначаване на Стоичков за водещ. Камата е харесван изключително много от зрителите заради авторитета, опита, познанията и, не на последно място, чувството за хумор и острия му език.

В момента президент на “Спортна република” е журналистът Феликс Фернандес. Именно в негово присъствие Стоичков декларира, че е обещал на дъщерите си никога да не се занимава с политика. “Никога”, натъртва българинът и при повторното запитване, като това внася сериозни съмнения дали българинът ще приеме да е водещ на предаването.

То се излъчва в неделя и е от две части - следобед и късно вечерта. Освен президент “Спортна република” си има и сенатори, по-точно сенаторки - предизвикателни репортерки, които са по горещите точки на всички футболни събития.