През следващото денонощие с умерен, а по Черноморието и силен североизточен вятър ще започне да нахлува по-студен въздух. Утре до обяд все още в югозападната част от страната ще е предимно слънчево, но по-късно през деня и там облачността ще се увеличи.
На отделни места ще има слаби превалявания, предимно от сняг, в най-южните райони от дъжд. Температурите сутринта ще са между минус 5° и 0°, по Черноморието до 2°, а максималните между 2° и 7°, гласи прогнозата за времето на НИМХ към БАН.  Атмосферното налягане ще е по-високо от средното, повишавайки се още.

По Черноморието ще духа умерен, на моменти силен североизточен вятър. Ще бъде предимно облачно, но почти без валежи. Без съществен дневен ход на температурата, максималните ще са от 2° по северното до 4° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е около 4-5°. Вълнението постепенно ще се усилва до 4-5 бала.

Над планините от Западна България преди обяд ще е все още слънчево, но по-късно през деня ще настъпи увеличение на облачността. Главно по северните склонове ще има и слаби превалявания от сняг. Вятърът по билата ще е умерен, над Централна и Източна Стара планина, както и в Източните Родопите силен от североизток. На 1200 м.н.в се очаква температура през деня около минус 1°, на 2000 м около минус 6°.

Във вторник все още ще бъде ветровито и понижението на температурите ще продължи. В по-голямата част от страната минималните ще са между минус 8° и минус 3°, а максималните - между минус 3° и 2°. На отделни места е възможно да прехвърчи слаб сняг, но в повечето райони облачността ще се разкъса и ще намалее.

В сряда ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и до вечерта ще се ориентира от северозапад. Сутринта ще е доста студено, но дневните температури ще започнат да се повишават. В четвъртък ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, без съществени валежи. Затоплянето ще продължи.