Властите на калифорнийския град Хейуърд разпоредиха поставянето на необичайни пътни знаци – те предупреждават пешеходците първо да пресекат улицата и след това да обновяват статусите си в социалната мрежа.
CBS цитира Франк Холанд, представител на градската администрация, според който обикновените забранителни или предупредителни знаци вече не са ефективни. Подобни означения не привличат вниманието нито на шофьорите, нито на пешеходците, които ги считат по-скоро за информационно-препоръчителни, отколкото за задължителни.

За да застави хората да изпълняват изискванията за безопасност, Холанд е разпоредил монтирането на няколко типа пътни знаци с оригинални съобщения. В един от тях на шофьорите се съобщава, че скоростта от 30 мили в час е ограничение, а на намек, а друг от знаците пояснява, че при движение по наклон трябва да се използват очи, спирачки и мозък, предава TechNews.bg.

Третият отличаващ се знак е насочен специално към зависимите от Facebook. Неговото послание към пешеходците е първо да преминат улицата, а след това да проверят Facebook. Жителка на Хейуърд коментира пред CBS, че всички използват Facebook и затова подобен знак веднага привлича вниманието на пешеходците.