Понякога любовта е объркваща, но в повечето случаи е най-красивото нещо на света. Куп цитати описват любовта като съвършена. Невинаги обаче е такава.

Някога не е точно такава каквато очакваме, но винаги е искрена и истинска. Нека да си спомним някой цитати на известни личности, които украсяват душата, затоплят сърцето и правят по-красив деня.

"Когато любовта иска да говори, разумът трябва да мълчи" - Барух де Спиноза /холандски философ/.

"Бих искал толкова много да ти кажа, но не знам, не знам нищо повече от това, че обичам" - Мирослав Антич /сръбски поет/.

"Винаги по света, дали това е в пустинята или в големия град, съществува един човек, който чака друг. Когато тези двама души се срещнат и погледите им се кръстосат миналото и бъдещето губят смисъл. Съществува единствено този миг и невероятната убеденост, че всички неща под слънцето са изписани от една ръка, ръката, която е създала душа близнак за всеки човек и която в тях е събудила любовта. Без нея човечеството не би имало смисъл нито час" - Паулу Коелю /бразилски писател/.

"Ако мъжът говори лошо за жените, очевидно си е напатил от някоя, и то най-вече от тази, която е искал, и няма време за всекидневна досада. Има време за работа и време за любов. Те не остават възможност за нищо друго" - Коко Шанел френска /модна дизайнерка/.

"Когато ти принадлежа, тогава напълно и окончателно принадлежа и на себе си" - Микеланджело Буонароти /италиански ренесансов скулптор/.

"Никога не спирай да се смееш, дори и когато си тъжен, защото не знаеш кога някой ще се влюби в твоята усмивка, и най-неприятното усещане, че някой ти липсва е да седиш край него и да знаеш, че никога няма да го имаш" - Габриел Гарсиа Маркес /колумбийски писател/.

"Любовта отслабва силните и прави силни слабите. Любовта прави луди мъдрите и мъдри лудите. Тя пали страстите и угасва разума, с една дума обръща всичко, на опаки" - Маргарита Валоа /известна като кралица Марго - Кралицата на Франция и Навара/.

"Не, струва ми се, че няма да те целуна, въпреки че имаш отчайваща нужда от целувка. Това е нещото, което е объркващо в теб. Трябва да те любят, и то често, някой, който знае как" - Маргарет Мичъл /автор на "Отнесени от вихъра"/.

"Онзи, който наистина обича, обича тихо и с дела, никога с думи" - Карлос Руис Сафон /испански писател/.

"Ако имах таланта да предвиждам, да знам всичко и всички тайни, ако имах силата и вярата да преместя планината, а я нямах любовта, щях да съм нищо" - Св. Павел.