Уникално видео се появи в мрежата. На него е записано как възрастна жена смело се опълчва на главорезите на „Ислямска държава“, като им казва, че групировката им е прокълната, и че те не са защитници на Аллах. Клипът, за който се предполага, че е заснет в Сирия, показва как жената се приближава до колата на екстремистите, нарича ги дяволи и им казва: “Заклевам се, че нищо от това, което вие сте направили до сега, не е било направено в името на Аллах“.
Видимо шокирани от конфронтацията, екстремистите първоначално се опитват да се защитят от думите на старицата, като й казват да се обоснове. Също я питат: „Всичко между нас наред ли е?“. Възрастната жена не обръща внимание на опитите на ислямистите да оправдаят своята жестокост и атакува тяхното кръвожадно и варварско поведение, като ги обвинява в това, че те „се избиват един друг като магарета“.

Старицата също многократно призовава екстремистите да се върнат на пътя на Аллах. Тя им казва още, че „Ислямска държава“ е прокълната и нито тя, нито режимът на сирийския президент Башар Асад ще постигне победа. Мъжете пък се опитват да се защитят, като и казват, че постоянно се молят на Аллах.

В един момент жената почва да им цитира откъси от Корана, в които се забранява насилието и клането, когато може да се постигне мир. Главорезите на свой ред започват да й се подиграват. „Спрете вече да колите и никой няма да коли вас. Забранено е. Заклевам се, че нищо от това, което вие сте направили до сега, не е било направено в името на Аллах. Господ гледа какво правите. За тези, които игнорират съветите в Корана, вратите на рая няма да се отворят и те няма да влязат е него“, казва също жената.