Днес е международният ден на любовта, познат с името "Св. Валентин". На тази дата, освен влюбените, празнуват също и всички, носещи името Трифон и производните му, по стар български обичай.

Любовта и виното винаги са били свързани под някаква форма, а днес имат и своя официален празник. За да отпразнувате празника на влюбените запомнящо се, инициативата следва да бъде поета от силния пол, който по този начин да засвидетелства любовта си. Всеизвестен факт е, че на мъжете не им е присъща романтиката, за това дами, погрижете се за нея, с приятна вечеря вкъщи.

Ето какво обичат да похапват влюбените според класацията на Foodpanda:

№ 1 Суши – суши сетовете са сред най-предпочитаните ястия за празника. 35% от анкетираните заявяват, че това е техният избор за празника.

№ 2 Пиле "Естрагон" – Комбинация между пиле и сметана с добавка естрагон, заема второ място в класацията. Около 15 % от хората ще се доверят на това ястие.

№ 3 Стек "Кордон Бльо" – Това френско изкушение от свинско месо и апетитна плънка се оказа предпочитано за 12% от анкетираните.

№ 4 Калмари – Морските дарове са едни от най-апетитните храни, но не всеки е почитател. Калмарите са деликатес и ще присъстват на трапезата на 10% от хората.

№ 5 Турска кухня – Малко хора обичат да експериментират в храната, но има около 8%, които ще заложат на по-нетрадиционна кухня от Изтока.

№ 6 Паста – Бързо, лесно и вкусно, а също и предпочитано за 7% от анкетираните.

№ 7 Пържола – Традиционалистите (около 5 %) ще заложат на една хубава свинска пържола на скара, в комбинация с бутилка червено вино.

№ 8 Гурме кухня – За 4% от хората, които усещат този празник като по-специален ще задоволят сетивата си с гурме деликатеси.

№ 9 Пица – 3% от хората не намират нищо специално в празника и празничната трапеза и биха заложили на храна, която обичат.

№ 10 Китайско – любителите на Азиатската кухня (около 1%) ще сложат на трапезата си пиле по Императорски и ориз със зеленчуци.

Не забравяйте да показвате и доказвате чувствата и любовта си всеки ден, а в ден като този отдайте необходимото внимание на човека до вас.