За да сте в добро здраве и в отлична форма, е достатъчно само да си изградите правилен хранителен режим и да го следвате. Безкомпромисно.
Тук е списъкът с най-добрите храни за мъжкото здраве, съставен от водещи американски диетолози, пише Avtora.com:

Киноа
Трябва да присъства в менюто ви 3 пъти седмично заради ненаситените мазнини, които пазят сърцето здраво, а също и заради наличието на фибри и витамини от група В.

Пуешки гърди
Нужни са ви 3 порции седмично без кожата. Пуешкото месо е богато на витамини от група В, цинк, който подпомага производството на сперматозоиди, и селен, който защитава от рак.

Зелен чай
Защитава от много заболявания като рак, Алцхаймер, затлъстяване. Не консумирайте повече от 3 чаши дневно.

Зехтин
2 супени лъжици дневно ще ви осигурят мононенаситени мазнини, които намаляват риска от сърдечни проблеми и имат силни противовъзпалителни свойства. Това означава, че може да помогне за намаляване на болката и отока точно толкова, колкото и доза ибупрофен.

Черен боб
Богат е на фибри и протеини и беден на наситени мазнини. Препоръчително е да хапвате черен боб поне два пъти седмично.

Яйца
Яжте до 7 яйца седмично. Съдържат аминокиселини, които ще се погрижат за мускулите ви, и холин, който ще пази паметта ви.

Говеждо месо
Безценно е не само за тези, които извайват мускули. Говеждото е източник на желязо и цинк, които са полезни за кръвоносната система. Съдържа протеини, витамини B6 и B12, селен, фосфор, ниацин и рибофлавин. Хапвайте 2-3 порции седмично.