Медийният шум около делото ми ме убеди, че съм била права да го започна. Това заяви преди минути пред журналисти 39-годишната пловдивска поетеса Албена Хинкова, която съди своя колега Николай Славов заради думите: "Кажи бе, моме. Макар че ти не си мома". Тази реплика била казана от него по време на литературна сбирка на клуб "младост" на 2 юли м.г. Албена се почувствала засегната и си извадила документ от съдебна медицина, че е девствена. След това завела иск за 3000 лева срещу Славов.

"Два пъти вече й се извиних по време на съдебните заседания, какво повече да направя", каза Николай Славов. Той уточни, че с Албена се виждат на сбирките на клуб "Младост", но не си говорят. "Не ми е интересно да си приказвам с нея", добави 57-годишният творец.

На въпрос на журналист защо се е почувствала толкова обидена от думите на Славов, Хинкова отговори също с въпрос: "Ако някой ви каже, че не сте мъж, няма ли да се засегнете". В залата адвокатът на Славов - Иван Колев, поиска делото да протече при открити врати, а не при закрити, както тръгна още в самото начало.

"В този процес никой не се занимава с някакви тайни и детайли, било от интимния, било от физиологичния живот на Хинкова. Не виждам защо делото, което е за смях на цяла България, да се гледа при закрити врати", аргументира се адвокат Колев.
Съдия Иван Калибацев обаче реши, че с оглед запазване подробности от личния живот на тъжителката, заседанието трябва да е без присъствието на медии. "Абсолютно недостойно е за две изтървани думи да искаш 3000 лева. Хименът не е документ за честност и достойнство. Тази жена, която е вече на стабилна възраст, трябва да се занимава със съвсем други неща - домакинство, мъж и деца", коментира поетесата Нели Бекярова, която членува в клуб "Младост". По думите й процесът се е превърнал в истинско шоу, а Хинкова "развявала знамето на девствеността си", което е едно бяло знаме на предателство спрямо себе си".

Друга поетеса - Милена Стоянова , която приосъства на процеса също смята, че думите на Славов не са основание за съдебен иск. "Николай е изключително честен и коректен човек, много пъти и към мен се е обръщал с "моме", но това е рутинен негов израз и аз не съм се обиждала", каза тя.

В момента заседанието продължава с разпит на свидетели.